MTTV 2 - Wedstrijdverslagen

Najaarscompetitie 2016

René Vermeer, Truus de Goeij, Richard de Rijk & Arie Verduin

Merwestad 2 - MTTV 2 (7-3)

08/11/2016
Door Truus de Goeij

 

We vertrekken op tijd want om half 8 beginnen de wedstrijden bij Merwestad.  Truus start tegen Lenny . Truus kan aardig schuiven maar haalt het niet bij Lenny. Verlies in 3 sets. Dan René, hij gaat echt lekker deze competitie. Hij weet dan ook in een mooie wedstrijd in 4 sets van Gerrit (Zwang) te winnen.  Richard is net op tijd binnen om zijn partij te gaan spelen. Richard neemt graag de tijd voor zijn wedstrijden. Zo ook deze 5 sets maakt hij er weer van.  En jammer genoeg  is de vijfde set met een stand van 14-12 niet voor hem. Dubbel gaat verloren. Pauze nemen we niet en we gaan rustig door. Dus nu Truus tegen Gerrit  met 3 maal 11-8 gaat ook deze partij naar Merwestad. Ook Richard weet de volgende partij niet winnend af te sluiten. Dan René tegen Hans en deze partij gaat verdiend naar René. Ook Richard wint overtuigend  van Gerrit.  Het blijft een vreemde competitie. We halen 3 punten vanavond en daar zijn we blij mee. 


Dordrecht 5 - MTTV 2 (1-9)

03/11/2016
Door René Vermeer

 

Donderdag 3 november 2016, onze 7e wedstrijd van het seizoen en het is inmiddels duidelijk dat wij samen met Dordrecht en Lekpongers om de laatste plaats zullen strijden. Wij staan momenteel  4 schamele puntjes voor op onze tegenstander van vanavond, dus winst is vanavond zeer gewenst. Vanavond treden we met René, Arie en Truus aan tegen Wim Vendeloo, Remco Schaap en Aad Anderson. Dit zijn precies dezelfde tegenstanders waartegen wij in onze eerste van het seizoen met 6-4 hebben gewonnen, dus het moet mogelijk zijn om verder uit te lopen. Als eerste René tegen  Wim, een vrij eenvoudig winst in 3 games! Dan mag Arie tegen Remco, ook winst!! Deze in 4 games. Dan Truus tegen Aad, ook voor ons !!! Nu in 5 games. Dan de dubbel van Arie en René, tegen Wim en Remco gaat ook naar Meerkerk!!!! Ook deze in 5 games, en staan we in de pauze dus met 0-4 voor. Dit gaat er op lijken, maar laten we niet te vroeg juichen want na de pauze moeten we er nog zes. Na wat gedronken en geplast te hebben gaan we weer aan de gang en staat het na een tijdje … 0-7!!!!!!! Helaas gaat wedstrijd 8 verloren, Truus geeft alles tegen Remco maar red het net niet. Daarna gaan de wedstrijden 9 en 10 gelukkig weer naar ons en hebben we dus met 1-9 gewonnen!!!!!!!!! We staan nu met nog 3 wedstrijden te gaan 13 punten voor op Dordrecht, dat moet toch zeker genoeg zijn om ons te handhaven? Nog 3 wedstrijden, dan zullen we het weten.


MTTV 2 - Gorkum 4  (4-6)

30/10/2016
Door Richard de Rijk

 

Deze wedstrijd was de return van de uitgestelde wedstrijd die we vorige week woensdag met 5-5 verrassend hadden gelijk gespeeld. Truus was dit keer reserve dus waren Arie, René en ik aan de beurt. Ondanks dat het team van Gorkum uit een man of 8 bestaat, waren er slechts 2 spelers toen ik de zaal in kwam. We hadden dus eigenlijk al 3 punten gratis, maar net voordat ik moest gaan spelen werd er gebeld dat er nog iemand zou komen die eigenlijk duo zou spelen, maar daarvan was de tegenstander niet op komen dagen. Zo speelden we toch tegen het zelfde team als vorige week. Arie mocht starten tegen Omar Ayubi. Ook nu was dit weer een spannende pot, Arie kwam met 2-0 voor via 11-8 en 11-9, waarna Omar een game pakte met 7-11. In een spannende 4e game scoorde Arie ons 1e punt met 11-9. René mocht daarna tegen de illustere pool Maciej Jacubowski. René startte prima, verloor helaas nipt de 1e game met 12-14, won de 2e knap met 11-6 maar in de 3e game was liep het wat minder, te veel missers leidde tot 8 punten. In de 4e game was het helaas op en met 5-11 was het weer gelijk. Ik mocht vervolgens tegen Mathijs Ras. Het niveau was bij beiden een stuk lager als de vorige keer, gelukkig was het bij Matthijs nog wat erger als bij mij. Met 10-12, 11-9, 11-4 en 11-9 werd het 2-1 en hoopten we op een stunt in het dubbel. Arie en René waren gelijkwaardig in de eerste 3 games, helaas werden de 1e en de 3e met 10-12 en 11-9 verloren. De 4e game waren de Blieken van Afghaanse en Poolse afkomst met 4-11 te sterk. Bij de rust dus weer 2-2, net als de week er voor.

Na de pauze Had René, die steeds meer tegen zich zelf ging spelen, met 7-11, 9-11 en 5-11 niet veel in te brengen tegen Omar. Vooral de service van Omar was een probleem. Na deze pot moest Arie de stand weer gelijk zien te trekken tegen Matthijs en dat lukte hem ook nog in de enige 5 gamer van de avond. De 1e game was al bijna een volledige wedstrijd met 19-17 voor Arie, de 2e en 3e game gingen echter met 8-11 en 13-15 naar Matthijs. Gelukkig rechtte Arie zijn rug en pakte met 11-7 en 11-3 game 4 en 5. Na deze spannende pot ging ik proberen om weer voor te komen, maar vanaf het begin liep het niet tegen de Poolse Lente. Kansloos met 6-11, 4-11 en 11-13 werd het 3-4. René mocht proberen het beter te doen tegen Matthijs, maar ook hij kwam verder in de dip met 5-11, 2-11 en 5-11. Met 3-5 begon het er wel wat somber uit te zien. Ik probeerde daarna van alles in mijn partij tegen Omar, maar deze balkunstenaar toverde deze avond de meest fantastische ballen van zijn batje en daar was ik, zelf in matige doen, niet tegen opgewassen. Weliswaar won ik de 3e game met 12-10, maar in de andere games had ik weinig te vertellen: 8-11, 6-11 en nogmaals 6-11. De afsluitende pot leverde na de hattrick van vorige week, weer een hattrick op voor Arie. Ook nu won hij alle drie zijn partijen. Dit keer moest hij alleen de 2e game met 9-11 afstaan aan de Pool, maar de overwinning kwam met 11-7, 11-5 en 11-8 geen moment echt in gevaar. Eindstand dus 4-6. Met de punten wel tevreden, René en ik toch een beetje een kater in verband met ons vertoonde spel.

In de 3e helft kregen we les van Maciej in allerlei 18+ termen. Nog nooit een voormalig Oostblokker meegemaakt die na één slok bier zo veel verhalen uit zijn mouw schut. Deze avond ging zelfs Truus met een blos (niet van de alcohol J) naar huis. Voor de gezelligheid kreeg deze avond dan ook een 9.


Gorcum 4 - MTTV 2  (5-5)

19/10/2016
Door Truus de Goeij

 

Dit is een inhaalwedstrijd. Na deze wedstrijd zijn we halverwege de competitie. Het is lekker dichtbij dus het hoeft niet zo laat te worden vanavond. Arie, Richard en Truus gaan proberen hier punten te pakken. Gorcum staat hoog in de ranglijst dus dat wordt een zware klus. Truus begint en heeft al snel in 3 sets verloren van Maciej Jabukowski . Dan Arie tegen Mathijs Ras. Super spannend, Arie wint in 5 sets. Richard tegen Omar Oyubi zo mogelijk nog spannender ook 5 sets en Richard wint de vijfde met 11-13. Dubbel 5 sets, gaat helaas verloren. Even een kleine pauze, zijn we wel aan toe. Na de pauze, het is inmiddels 10 uur verder op 2 tafels.  Truus verliest in 5 sets, Richard verliest in 5 sets. Dan wint Arie er gelukkig weer één in 3 sets. Dan Richard weer, hij is inmiddels aardig versleten maar gaat er weer voor,  5 sets maar gelukkig winst. De laatste 2 wedstrijden gaan gelukkig wat sneller, toch is het bijna 12 uur voor we klaar zijn. Een heerlijke uitslag 5 – 5. Een topavond van Arie, heup versleten maar het spelen lijdt er niet onder. Wij staan voorlopig vrij veilig in de middenmoot! 


Lekpongers 2 - MTTV 2  (5-5)

11/10/2016
Door Arie Verduin

 

Vandaag eindelijk weer eens een “thuiswedstrijd” voor mij, de wedstrijd tegen een bekend team van Lekpongers. Wim Veenvliet, Erik Mulckhuijse en Martin den Otter die er overigens wel heel gevaarlijk uit zag met baard.

Truus begint tegen Wim en het wordt al direct een lastige wedstrijd die Wim in 4 games winnend afsluit. Dan speelt Arie tegen Martin, deze wedstrijd gaat uiteindelijk eenvoudig naar Arie in 3 games 8-11, 10-12 en 4-11. Als laatste mag René aantreden tegen, de  sterkste van de avond, Erik. Erik wint deze wedstrijd gemakkelijk met duidelijke cijfers 11-7, 11-5 en 11-3. Dan gaan Arie en Truus er eens goed voor staan om de wedstrijd nog voor de pauze weer gelijk te trekken de tussenstand is dan 2-2.

Om wat tijd te winnen spelen we na de pauze 2 wedstrijden tegelijk, Martin tegen Truus en Wim tegen René. Truus speelt een goede  wedstrijd en wint van Martin met 10-12, 4-11 en 6-11. Ook René weet zijn wedstrijd tegen Wim te winnen en zo staan we met 4-2 voor. Dan speelt Arie tegen Erik het gaat gelijk op 9-11, 11-4, 11-8 en 7-11 er moet dus een vijfde game gespeeld worden en deze gaat uiteindelijk verdient naar Erik met 11-4.

René en Truus verliezen helaas hun laatste wedstrijd en Arie weet de laatste nog te winnen. Einduitslag 5-5. 


Sliedrecht Sport 5 - MTTV 2  (7-3)

03/10/2016
Door René Vermeer

 

Maandag 3 oktober 2016 moeten we naar Sliedrecht om daar al om 19:45 uur tegen Sliedrecht Sport 5 te spelen. Dit is na twee thuiswedstrijden onze eerste uitwedstrijd van deze najaarscompetitie, van de eerste twee wedstrijden hadden we er 1 gewonnen en 1 verloren en hebben we in totaal pas 8 punten. Dus hopelijk kunnen we er vandaag aardig wat bij optellen. De eerste wedstrijd speelt René tegen Bert Baardman, een leuke wedstrijd maar als Bert even een tandje bijzet is René gewoon een maatje te klein, dus 3-1 verloren. Daarna Arie tegen Paul Scheffe, hier precies andersom. Arie blijft steeds een paar puntjes voorstaan en wint in drieën. Dus staan we weer op 1-1. Daarna kan Richard zich meteen warm spelen, want al is Sliedrecht voor Richard een “thuiswedstrijd” 19:45 uur is wel erg vroeg… Richard speelt tegen Peter van Vliet een puike wedstrijd en na de eerste game gewonnen, de 2e en 3e verloren te hebben weet hij 4 en 5 weer te winnen en staan we dus met 1-2 voor. Zal het lukken om vanavond ons puntentotaal flink op te krikken? Neen dus, want daarna verliezen we er 6 op rij, en staan we dus met 7-2 achter!! Gelukkig weet Arie de laatste wedstrijd nog in 5 games te winnen en de eindstand op 7-3 te zetten. Dus conclusie; Arie heeft goed gespeeld en 2 punten binnengehaald, Richard is goed begonnen en kreeg het daarna steeds moeilijker en 1 punt gescoord, René was er vanavond wel bij (of toch niet) maar heeft geen enkel punt gehaald. Daarna nog even met z’n allen boven wat gedronken, en toen naar huis met een totaal van 11 punten in 3 wedstrijden.


MTTV 2 - Merwestad 2  (2-8)

30/09/2016
Door Richard de Rijk

 

Merwestad 2 was voor ons een bekend team met good old Ulrich Wijbers, Lenny Klarenaar en Hans van der Laars. Een sterk team dus samen met Arie en René moesten we vol aan de bak. Arie mocht starten tegen Ulrich. Arie kon in de eerste game met 8-11 nog aardig meespelen, maar met twee keer 4-11 ging de winst vrij snel naar Ulrich. René speelde daarna een spannende pot tegen Hans. Hans was in de 1e game net iets scherper bij de laatste punten (8-11). René pakte vrij eenvoudig de 2e game met 11-5 en waar Arie en ik dachten dat René door zou drukken was het in de volgende 2 games toch weer Hans die aan het einde van de game scherper was. Met 8-11 en 9-11 was de winst voor Merwestad. Ik mocht daarna tegen Lenny. Qua spel niet mijn meest favoriete tegenstander. Het vreet energie als je tegen een muur speelt en je ieder punt zelf moet maken. Met 11-13, 7-11 en 8-11 ging de winst weer naar Merwestad. Helaas zou dit deze avond nog vaker gebeuren. Ook het dubbel met Arie en René haalde het niet, ondanks dat ze prima speelde. Wel werd de 1e game met 12-10 nog gewonnen, maar de volgende 3 games waren met 8-11, 7-11 en 13-15 voor onze tegenstander. Na de gezellige pauze redde ook René het niet tegen Ulrich, weliswaar scoorde hij 3 punten meer als Arie maar wist ook geen game te winnen. Arie speelde prima tegen Lennie, maar deze muur kon ook Arie niet slechten. Met 10-12, 6-11, 11-2 en 8-11 werd het 1-5. Hierna mocht ik tegen Hans en ik was voorbereid op weer een zware pot. Hans bleek echter een nieuw batje te hebben gekocht en daar niet echt aan te kunnen wennen. Met 11-9, 11-6 en 11-5 was de winst vrij snel binnen. René speelde tegen Lenny helemaal niet slecht maar ook voor hem was Lenny te vast. 7-11, 9-11 en 6-11 waren de gamestanden. Ulrich was mijn volgende tegenstander en ik was vast van plan te genieten van de partij, in de wetenschap dat ik toch te kort zou komen. De 1e twee games kon ik goed meedoen, ik won zelfs de 2e game met 12-10, na de 1e met 9-11 te hebben verloren. In de 3e raakte ik vermoeid en Ulrich ging ook beter spelen. Met 7-11 en 5-11 ging het kaarsje uit, maar hield ik er toch een goed gevoel aan over. De slotpartij tussen Arie en Hans was zeer spannend maar ondanks een oplopend schema werd de partij toch door Arie gewonnen (11-8, 11-9 en 12-10). Met 2-8 werd het krachtsverschil wel erg benadrukt. Houden toch het gevoel er aan over dat er wat meer mogelijk was.
Na afloop nog gezellig nagetafeld. 


MTTV 2 - Dordrecht 5  (6-4)

23/09/2016
Door Truus de Goeij

Onze eerste wedstrijd spelen we thuis tegen Dordrecht 5. René begint, heeft maanden geen batje in zijn handen gehad maar dat is geen probleem voor hem. Hij wint vrij eenvoudig in 3 sets. Dan mag Truus tegen Ad en zodra hij een paar ballen geslagen heeft begint er een lampje te branden. O jee. Wordt een lastige partij. En dat klopt. Het is zwoegen en zweten aan de tafel maar helaas. In de vijfde set gaat de winst met 12-14 naar de tegenstander. Dan Richard tegen Remco. Mooie partij en Richard moet flink zijn best doen. Wint met 3-1. Het dubbel René/Truus tegen Wim/Ad gaat ook met winst onze kant uit. Dan Truus weer, nu tegen Wim en weer haalt ze het onderste uit de kan maar krijgt weer de deksel op haar neus. Verlies in 5 sets!!  Remco weet overtuigend van René te winnen en Richard maakt korte metten met Ad. Dan mag Truus het nog een keer proberen. Weet 1 set van Remco te winnen maar daar blijft het bij. De laatste 2 partijen worden door Richard en René winnend afgesloten. Resultaat van deze lange avond (geen pauze en toch pas om half 12 klaar) een 6-4 overwinning voor MTTV